Cuprins
 • De ce este important să aveţi Asigurare de accidente ?
 • Ce riscuri acoperă Asigurarea de accidente ?
 • Caracteristici
 • Beneficiile persoanelor asigurate
 • Exemple de calcul a indemnizaţiei de asigurare.
De ce este important să aveţi Asigurare de accidente ?

Accidentele se întîmplă mai des decât ne aşteptăm. Indiferent de vîrsta, funcţia, statutul pe care îl avem, sportul pe care îl practicăm sau businessul pe care îl desfăşurăm, ele ne pot influenţa într-o bună zi nu doar viaţa şi viitorul nostru dar şi al familiilor noastre.

Consecinţele mereu vor fi unele neplăcute, însă situaţia poate deveni şi mai complicată atunci când persoana care a avut de suferit din accident este debitor bancar şi are obligaţiunea de stingere a creditului.

Asigurarea de Accidentede la Rapidasig este concepută special pentru protecția persoanelor în cazul unor evenimente neprevăzute cum ar fi pierderea temporară a capacităţii de muncă, invaliditate şi chiar decesul ca urmare a unui accident.

În asemenea situaţii Asigurarea de Accidente de la Rapidasig oferă indemnizaţie bănească pentru recuperarea sănăţăţii şi acoperiarea cheltuielilor neprevăzute ce pot apărea, mai mult decît atît asigură rambursarea creditului restant la bancă de către compania de asigurare în caz de deces sau de pierdere permanentă a capacitaţii de muncă a debitorului.

Ce riscuri acoperă Asigurarea de accidente ?

În baza Asigurării de accidente, vor fi asigurate evenimentele neprevăzute, spontane din exterior, soldate cu traume, fracturi, leziuni, arsuri, luxaţii, degerări, înec, şoc anafilactic, şi multe altele care au dus la :

 • pierderea temporară a capacităţii de muncă;
 • pierderea permanentă a capacităţii de muncă;
 • deces;
Caracteristici
 Cine poate fi asiguratPersoane fizice cu vârsta cuprinsă între 1 și 80 ani
 Durata asigurăriiDe la 15 zile pînă la 365 zile
 Gradul de protecţie24 /24 ore8 / 24 oreîn timpul atrenamentelor şi competiţiilor sportive
 Teritoriul AsigurăriiRepublica MoldovaŢările EuropeiToate ţările lumii
 Sumele de asigurareDe la 10 000 MDL pînă la 1 000 000 MDL
Categorii de persoane:Lucrători de birouMuncitoriSportivi amatoriSportivi profesioniştiCopiiPersoane cu vîrsta peste 65 aniÎn dependenţa de vîrstă, profesie sau sportul practicat se stabilesc tarifele de asigurare în procente din suma asigurată. Acestea variază de la 0,6 % – 6 %
Beneficiile persoanelor asigurate
rca data
 • Obţinerea garantată a indemnizaţiei băneşti în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, care a cauzat prejudiciu vieţii şi sănătăţii Dvs;
 • Protejarea familiei şi a celor apropiaţi de careva cheltuieli suplimenatre în cazul incapacităţii Dvs de a întoarce creditul la instituţia financiară la care sunteţi debitor;
 • Asigurarea unui viitor fără de griji copiilor Dvs, prin preocuparea din timp de careva riscuri neprevăzute care ar putea surveni.
Exemple de calcul a indemnizaţiei de asigurare.

În dependenţă de trauma obţinută de persoana asigurată şi diagnoza stabilită după examinarea medicului specialist, reprezentanţii companiei de asigurări vor stabili mărimea indemnizaţiei procentuale din suma asigurată.

Exemple de calcul, la suma 20 000,00 MDL:

Fractura oaselor:%MDL
a) fracturarea unui deget51000,00
b) fracturarea antibratuluiDe la 7 la 101400,00 – 2000,00
c) fractura bazei craniene;204 000,00
d) fractura bolţii şi bazei craniene255 000,00
Traumatismul globului ocular cu sechele:%MDL
a) trauma totală la unicul ochi sau la ambii, cu acuitate vizuală nu mai mică de 0,0110020 000,00
b) trauma la un ochi5010  000,00
Lezarea mandibulei ce a dus la lipsa;50MDL
b) segmentului mandibulei (cu excepţia procesului alveolar);408  000,00
c) mandibulei8016  000,00